Fish ‘n Grill ...
1...
Η Συκιά είναι ένα από τα μεγαλυτερα τσιπουροχώρια με μεγάλη ετήσια παραγωγή και με τρια ενεργά καζάνια μετάβρασης και παρασκευής τσίπουρου.
Το τσίπουρο της Συκιάς παρασκευάζετε από εντόπιες ποικιλίες σταφυλιών και υπάρχει με γλυκάνισο αλλα και ως γράπα.
Η παράδοση των καζανιων και της παρασκευης τσίπουρου υπάρχει από τα αρχαία χρόνια στη Συκιά και κάποια χρονική περίοδο τα καζάνια παρασκευής είχαν φτάσει τον αριθμό εφτά .
Η ετήσια παραγωγή τσίπουρου φθάνει τους αρκετους τόνους και βρίσκεται σε κάθε σπίτι του χωριού και το χρησιμοποιούν ως κέρασμα.
Μπορείτε να το βρείτε επισης στα καφενεία και μεζεδοπωλεία της Συκιάς αλλά και στα ράφια των τοπικών Σουπερ Μάρκετ.
Αν βρεθείτε στη Συκιά αναζητήστε το… αξίζει!